duminică, 25 iulie 2010

Hot Stones Massage


O procedura spa din ce in ce mai raspandita in centrele din intreaga lume, masajul cu pietre calde reprezinta nu doar un mod de relaxare cat si un aport la sanatate.

Masajul cu pietre calde nu este o inventie a ultimilor ani ci isi are radacinile in medicina ayurvedica traditionala, in care accentul era pus foarte mult pe energia care poate strabate orice materie, inclusiv pamantul, argila sau ierburile.

Pietrele utilizate in masaj sunt in marea lor majoritate de bazalt, proprietatile acestora fiind recunoscute de indieni de cateva mii de ani. Bazaltul este o roca vulcanica de nivelul trei care se regaseste in rauri si oceane si a carui structura minerala s-a descoperit a fi una similara cu cea a muschilor corpului uman. Acest fapt explica in parte efectul benefic pe care masajul cu pietre calde il are atat asupra psihicului cat si asupra fizicului uman.

Ce alte tipuri de pietre mai sunt folosite in masaj?

In afara pietrelor de bazalt care sunt bune conductoare de caldura si care relaxeaza corpul, un alt tip de pietre utilizat in masaj sunt pietrele de marmura. Acestea din urma sunt reci insa si ajuta la balansarea energiei din corp. Beneficiile terapeutice ale pietrelor reci constau in reducerea inflamatiilor si stimularea circulatiei sangvine. Tratamentului ii poate fi adaugat si un al treilea tip de pietre chinezesti din florina.

In ce anume consta procedura?

Inainte de a fi aplicate pe corp (in special pe zona spatelui, a gatului si a bratelor) pietrele sunt incalzite in apa ridicata la o temperatura de 120 – 150 de grade. Pietrele sunt plasate apoi pe corp, urmarind zonele energetice, cunoscute si sub denumirea de chakra. Pietrelor le este apoi aplicata o presiune, incepand practic masajul propriu-zis. De asemenea in timpul masajului, unii terapeuti utilizeaza si uleiuri aromate, insa acest lucru nu este universal valabil, depinzand foarte mult de tehnica fiecaruia.

Avantajele procedurii:

• Gratie caldurii pietrelor care variaza ca marime, masajul este extrem de relaxant si actioneaza eficient impotriva stresului.
• Duritatea pietrelor permite terapeutului sa se concentreze asupra unor zone cu probleme ale corpului, masand in profunzime si aplicand o presiune mai mare.
• Intensitatea caldurii pietrelor poate fi reglata in functie de afectiunile tratate. In momentul in care pietrele sunt mai fierbinti si este aplicata o presiune mai mare, vasele de sange se dilata, stimulandu-se in acest mod drenajul.

In ce afectiuni este recomandat masajul cu pietre calde?

Masajul cu pietre calde poate fi utilizat atat ca mijloc de relaxare si eliminare a stresului, cat si intr-o serie de afectiuni precum: dureri musculare, afectiuni ale coloanei vertebrale, insomnii, circulatie periferica deficitara, dureri reumatice etc. Dupa cateva sedinte de masaj cu pietre calde, simptomele sunt ameliorate, astfel incat cu greu vei gasi o alta procedura care sa vina in intampinarea nevoilor tale de relaxare si de mentinere a sanatatii si supletii corpului.


In Oradea te poti bucura de un masaj cu pietre calde in putine din saloanele de infrumusetare si centre spa.
Pentru programari, sunati la nr de telefon 0746987190.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu