vineri, 23 iulie 2010

Despre masaj


Masajul ste o tehnica straveche care a aparut ca o necesitate obiectiva. Cine nu a sesizat ca daca te masezi la un loc dureros acesta doare mai putin, daca te-ai lovit si freci locul dureros acesta doare mai putin.

Asa a aparut o tehnica sofisticata în care manevrele au un rol esential în starea de sanatate a omenirii. Masajul a fost folosit în timpul secolelor si de cei din clasele superioare, aristocratie dar si de oamenii de rând. A fost efectuat de nespecialisti dar si de specialisti. În decursul timpului aceasta activitate a capatat valente de vindecare. În anumite cazuri masajul este esential si indispensabil în vindecare în tratarea unor afectiuni, în recuperare, în refacerea dupa o suferinta majora.

Masajul mentine starea de sanatate, reda tineretea, reface organismul, lupta contra îmbatrânirii, are cel mai mare rol în relaxare. Efectuat de catre un specialist îsi dezvaluie toate secretele, te umple de satisfactie, te destinde, te relaxeaza. Mâna unui specialist în masaj se cunoaste imediat ce actioneaza asupra ta si simti cum corpul cedeaza la orice reactie de împotrivire, de încordare reflexa, chiar daca nu ai mai facut niciodata masaj.

Masajul este o desfatare, nu un chin, este o necesitate nu o obligatie. Un masaj corect nu trebuie sa îti provoace nici o neplacere, nici o vânataie, ci numai relaxare, confort si buna dispozitie. Când esti într-o stare mai proasta, când ai senzatie de oboseala, rasfata-te cu un masaj si vei simti cu adevarat ca traiesti.

Dupa alegerea fiecarui pacient, masajul poate lua diferite aspecte: tonifiant, relaxant, stimulant sau regenerant.

Iata mai jos cateva informatii asupra unor tipuri de masaj.


Masaj anti-celulitic

Masaj aromo-terapeutic

Chiropractica Introducere in chiropractica

Drenajul limfatic

Masaj de slabit

Masaj de intretinere

Masaj melo-terapeutic

Masaj reflexogen

Masaj de relaxare

Masaj sportiv

Masaj teraupeutic

preluare http://www.maseuri.ro/massage/index.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu